Onderwerpen preventie van kanker en rol van de voeding, Nieuwe voedingsnormen van de Gezondheidsraad voor vitamines en mineralen, impact van koolhydraten op insulineresistentie, nieuwe Zorgstandaard Eetstoornissen en Orthorexia en NHG standaard NHG standaard Diabetes type.
De sprekers waren:
Dr. Caroline Spaaij, secretaris commissie Voeding van de Gezondheidsraad over de nieuwe voedingsnormen voor micronutriënten voor volwassenen
Prof. Ellen Kampman, WU voorzitter Alliantie Voeding over “Preventie kanker en de rol van voeding”
Drs. Marion Hoogkamer over nieuwe Zorgstandaard Eetstoornissen en Orthorexia
Dr. K. Berk over de nieuwe NHG standaard Diabetes type 2
De presentatie van Prof. Brouns viel tegen aangezien hij de presentatie m.n. had over het verschil tussen fruit en sap. Dit dekte de lading ‘de impact van koolhydraten op insulineresistentie’ in het geheel niet.
De samenvatting van dit congres is niet omgezet in consumententaal.
Lees verder het pdf verslag voor een samenvatting van een aantal van de presentaties.